FAQs

FAQs

Jouw ogen, onze Kunst!

Iris fotografie is een specialisatie in de fotografie waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de eigenschappen en details van de iris van het oog. Deze kunstvorm is populair geworden door de intieme en intrigerende manier waarop het de irissen van de mens vastlegt. Kunstwerken zijn vaak voorzien van iris fotografie om emotie en diepgang te geven aan de compositie. Iris fotografie is een uitdagende specialisatie die veel concentratie, techniek en esthetische gevoeligheid vereist. Het is belangrijk om te begrijpen hoe de irissen in verschillende lichtomstandigheden veranderen en hoe je de beste hoek kunt vinden om de unieke details van de iris vast te leggen. Door de kunst van iris fotografie te begrijpen, kun je emotie en verfijning toevoegen aan de kunstwerken die je maakt.

Over IrisArtwork

Wie zijn wij

Welkom bij Iris Artwork.
Wij maken een kunstwerk van jouw iris in onze studio in Haarlem. Dit doen wij al jaren met heel veel plezier en proberen de mooiste creaties te creëren van jou iris. Met onze ruime vakkennis in kunst, design & fotografie weten wij precies hoe wij jou kunnen helpen aan het meest passende kunstwerk ook betrekken wij jou in de creatieve proces zodat wij samen het beste resultaat kunnen creëren van jou iris want alles zit in de detail namelijk. En dat doe je door veel aandacht en tijd aan te geven. Onze designs zijn daarom uniek en op maat gemaakt en je krijgt er een authenticity certificaat bij.

Hoe werken wij met je Iris Artwork

Je kan via onze website irisartwork een bestelling plaatsen. Je kan ook een vrijblijvende afspraak inplannen om voorbeelden te bekijken in onze studio in Haarlem.

Moet ik langs komen of kan ik ook een foto opsturen?
 
Ja, het is noodzakelijk om bij ons langs te komen in onze studio zodat wij meerdere foto’s van je iris kunnen maken. Deze foto’s combineren we tot het uiteindelijke Iris Artwork.
 
Geef een Gift Card cadeau

Bij IrisArtwork kun je online cadeaubonnen kopen met diverse bedragen naar keuze. Mocht je iemand extra in het zonnetje willen zetten, dan is het mogelijk om meerdere bonnen tegelijkertijd aan te schaffen. De bon is altijd één jaar geldig vanaf de dag van aankoop. 

Vanaf welke leeftijd kan de iris gefotografeerd worden?
Het is mogelijk om een Iris Art Work te laten maken van kinderen. Dit kan vanaf de leeftijd dat je kind goed stil kan zitten. Dit verschilt per kind, daar geldt geen specifieke leeftijdsgrens voor maar uit onze ervaringen is onze advies minimaal vanaf 5 jaar.
Hoe lang duurt een Iris Shoot bij Iris Artwork

Gemiddeld nemen we ongeveer 20 minuten per twee personen voor een Iris Shoot bij Iris Artwork. Als je met meerdere mensen komt, is de duur natuurlijk langer. Tijdens de shoot maken we meerdere foto’s die we allemaal zorgvuldig bewerken om een compleet beeld van je iris te creëren. Onze digitale bewerkingen nemen doorgaans zo’n 10 werkdagen in beslag, terwijl het uiteindelijke irisartwork op het door jou gekozen materiaal 3 tot 4 weken kan duren. Onze benadering is op maat gemaakt en we werken met geduld en aandacht om het beste resultaat te bereiken.

Bij IrisArtwork besteden we ongeveer anderhalf uur aan de editing van één iris, omdat we ervoor zorgen dat elk detail nauwkeurig wordt geperfectioneerd. We geloven dat handmatige bewerking essentieel is, omdat geautomatiseerde systemen vaak kleur- en detailafwijkingen kunnen vertonen die wij liever vermijden voor het beste eindresultaat.

Is het fotograferen voor je iris schadelijk

Onze flitsers hebben geen negatieve invloed voor het oog.

Moet ik mijn contactlenzen uit doen

“Zachte of daglenzen kunnen gewoon blijven zitten. Harde contactlenzen moeten wel verwijderd worden, omdat ze licht kunnen terugkaatsen. Maar als je ze toch uit wilt doen, is dat geen probleem. Sterker nog, we adviseren je om dat een dag van tevoren te doen. Zo kan de hoornlaag zich herstellen van de vloeistof die op de lens zat. Met deze tip ben jij straks helemaal zeker van een perfecte irisfoto.”

Kunnen jullie ook op locatie de iris fotografie maken

Wij kunnen de iris fotoshoot ook op locatie verzorgen, maar hiervoor worden extra kosten berekend van € 125,- euro om op locatie te fotograferen.

Ik zie het Trusted Shops keurmerk op de website staan, wat houdt dat in?

Het Trusted Shops keurmerk geeft aan dat het bedrijf in kwestie is doorgelicht door de juridische experts van Trusted Shops om zeker te weten dat gecertificeerde webshops echt veilig en betrouwbaar zijn en goede service bieden. Hierdoor kun je zonder risico en zorgen een bestelling bij IrisArtwork plaatsen.

Daarnaast verzamelt Trusted Shops reviews van klanten over IrisArtwork en de producten .  Als je een bestelling plaatst bij IrisArtwork wordt je uitgenodigd jouw mening te geven.

Wil je meer weten over het Trusted Shops keurmerk? Klik dan hier.

Account & Bestellingen

Hoe log ik in mijn account?

Met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord log je snel, veilig en eenvoudig in op IrisArtwork. Om in te loggen klik je op ‘Mijn account’. Je krijgt dan een invulscherm waar je kunt inloggen door jouw mailadres en wachtwoord in te geven.
We hechten veel waarde aan een veilige omgeving voor je persoonlijke gegevens. Daarom hanteren we strikte veiligheidsmaatregelen. Een veilig wachtwoord is hierbij van groot belang

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Het annuleren van een Iris Artwork-shoot is kosteloos mits je dit minimaal 24 uur van tevoren doet. Bij annulering minder dan 24 uur voor de afspraak, of bij een ‘no show’, worden annuleringskosten van €50 in rekening gebracht.

Welke maten en versies zijn er beschikbaar?

Onze irisartworks zijn beschikbaar in formaten variërend van 15 cm tot 180 cm breed. Elk stuk wordt zorgvuldig met de hand vervaardigd door ons team. We bieden diverse professionele afwerkingsopties voor je afdruk aan, zoals directe afdruk op fotopapier, laminering op dibond, plexiglas op dibond, museumglas en acrylblok.

Betalingen

Welke betaalmethoden accepteren jullie?
Je kunt kiezen voor de volgende betaalopties: Visa, Mastercard, Maestro, Sofort Banking, iDEAL, Bancontact/MisterCash en contant in de studio.
Zijn mijn betalingsgegevens veilig?

Bij Iris Artwork staat veiligheid voorop. Wij hanteren de hoogste normen voor internetbeveiliging en hechten grote waarde aan de bescherming van klant- en betalingsgegevens. Daarom verloopt het bestelproces in een beveiligde SSL-omgeving.

Hoe wordt het BTW-tarief berekend?

Alle producten die via onze website worden aangeschaft, worden vanuit Nederland verzonden. Daarom zijn we verplicht het Nederlandse btw-tarief van 21% toe te passen op alle verkopen. Bovendien worden al onze artworks vervaardigd in Nederland.

Verzending & Retour

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

De verzending van al onze Iris Artworks is geheel gratis.” 

Wat is de levertijd?

Alle Iris Artworks worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Na het maken van de foto’s van je iris bedraagt de levertijd 4 tot 5 weken. Deze levertijd kan variëren afhankelijk van eventuele aanpassingen aan de proefafdruk.”

Kan ik mijn bestelling online volgen?

Voor elke bestelling die we verzenden, voorzien we een Track & Trace nummer. Dit nummer ontvang je in de verzendbevestiging. Je kunt de Track & Trace code ook terugvinden in je account onder ‘Mijn Orders’.”

0
0